Labradortispa Stifinnerens Ariell ble født på Norges blindeforbunds førerhundskole 20.08.2001. Den vesle bølla har blitt godt voksen dame og ble tatt ut av tjeneste som førerhund våren 2011. Hun er stadig full av livsglede og sprell, til stor fornøyelse for sine tobeinte venner. Dette er den ville og gale Vofs med nysgjerrig snute og propell bak. En herlig, liten hund som smiler med hele seg, og selv som pensjonist fryder seg over å få hjelpe til.

Ariell har fungert som studenthund i nesten sju år, noe som innebærer en del reising, men helt fram til hun ble pensjonert i en alder av ni og et halvt år har hun tatt fatt på sine oppgaver med en iver og arbeidslyst som andre bare kan misunne henne. Det er definitivt ikke uten grunn frøkna har fått klengenavnet "Duracell".

Pensjonisttilværelsen tilbringer Ariell fortrinnsvis hos nandens foreldre, men hun er stadig å finne som celeber gjest på prærien.

Våren 2011 kom Apollo inn i nandens liv som hennes nye firbeinte ledsager. Han er en gul labradorhann som i likhet med Ariell har et utseende som vekker manges oppmerksomhet. Det er ikke få beundrende blikk denne karen møter i løpet av en aktiv arbeidsdag.

Apollo ble født 10. april 2009 og fikk sin førerhundutdannelse ved Lions førerhundskole. Han er en rolig og medgjørlig liten herremann, men samtidig en uttrykksfull hund med mye personlighet. Det er ingen spøk å være utvalgt til og overta Ariell sine arbeidsoppgaver, men den gylne karen ble raskt nandens gullgutt, og høster mye ros for sin gode innsats. Som studenthund er han ett funn da han kan forholde seg i ro lenge av gangen, men ikke så ofte durer i vei inn i drømmeland.

Han går gjerne under kallenavn som "lille pudding" "polkagrisen" og "Smørrbukk," så det kan ikke herske noen som helst tvil om at dette er en virkelig sukkerklump. Han er rett og slett til å spise opp med sine karamell -og fløtefargede sjatteringer, toppet med nydelige ører i lys sjokoladebrunt.


Høsten kommer stormende

Høsten kommer stormende
I slutten av september begynte det brått å bli litt høstlig, og nå er høsten over oss for fullt. Høsten er en fargerik årstid på så mange vis. Bloggen er nå så smått under oppdatering igjen og det ligger en del innlegg som venter på sin tur til å slippe til. Vi ønsker alle en fin høst!

søndag 18. oktober 2009

Trøtting

Hvem har sagt man ikke kan stå opp før nærmere kirketid på en søndag? I alle fall ikke jeg. Nanden pleier ikke ha noe å utsette på mitt behov for å sjekke livet der ute sånn i grålysninga, men i dag var ho definitivt helt i svime. Trur ikke ho husker at vi har vært ute en gang. Jo, forresten. Hvis noen sier "møøø!" så kan det nok hende ho kan minnes at ho såvidt var utomhus på morrasida, for det var helt klart liv og lete hos kuene bori høgget her.

Jeg har fått det for meg at det er en fin ting å leite opp godbitballer. Hender nanden drister seg til å putte i et par godbiter også :) Det er snadder altså.

Ellers er det helgefred her på prærien. Forkjølelsen har etterlatt sine spor på en tobeint skrott, og de tar det visst sin tid å viske ut. Jeg nyter livet i min nye saccoseng, og nanden sovner altfor ofte på sofaen. Ute begynner bakken å bli hard, noe vi misliker sterkt.

Nei, på tide med frokost og en kopp te. Vel, sistnevnte får jeg vel styre unna. Er redd teen ikke er av det hundevennlige slaget, men jeg tar gjerne en skål løvetannte om noe sånt er å oppdrive. Heller tvilsomt, for nanden viste lite interesse for å sanke slike fantastiske urter, enda ho har fullt opp av både løvetann, nesler og ryllik i den viltvoksende urtehagen rett utom stuedøra. Borti jordekanten finnes det noe nypekratt også, og bringebær skal også være å oppdrive. Konklusjonen min blir vel at vi labradorer er mye flinkere til å høste av naturens gaver enn de tobeinte.

Nå skal jeg gå og vise sjefa at frokosten min er ferdig med å svelle. Ho er stadig like imponert over hvor mye vann slike småkjeks kan trekke til seg. Ser ut som det er en elefant som skal fôres, derfor blir det så mange måltider. Tør ikke trøkke i meg så mye av gangen, sier ho. Da går jeg bare rundt og buldrer i begge ender. Dessuten er det ikke bra for helsa med for mye av gangen. Lite, men ofte gjelder visst for oss firbeinte også, i følge de som bedriver tida si med å finne ut av slikt. Dessuten skal det visst helst også være litt mindre mengder og litt mer næringsrikt enn hva slike matvrak som meg ville foretrekke men nanden sier at man ikke nødvendigvis blir mer mett og fornøyd av unødvendig fyllmasse, og der lar vi frokostdiskusjonen ligge.

Frokosthilsen fra Ariell

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar