Labradortispa Stifinnerens Ariell ble født på Norges blindeforbunds førerhundskole 20.08.2001. Den vesle bølla har blitt godt voksen dame og ble tatt ut av tjeneste som førerhund våren 2011. Hun er stadig full av livsglede og sprell, til stor fornøyelse for sine tobeinte venner. Dette er den ville og gale Vofs med nysgjerrig snute og propell bak. En herlig, liten hund som smiler med hele seg, og selv som pensjonist fryder seg over å få hjelpe til.

Ariell har fungert som studenthund i nesten sju år, noe som innebærer en del reising, men helt fram til hun ble pensjonert i en alder av ni og et halvt år har hun tatt fatt på sine oppgaver med en iver og arbeidslyst som andre bare kan misunne henne. Det er definitivt ikke uten grunn frøkna har fått klengenavnet "Duracell".

Pensjonisttilværelsen tilbringer Ariell fortrinnsvis hos nandens foreldre, men hun er stadig å finne som celeber gjest på prærien.

Våren 2011 kom Apollo inn i nandens liv som hennes nye firbeinte ledsager. Han er en gul labradorhann som i likhet med Ariell har et utseende som vekker manges oppmerksomhet. Det er ikke få beundrende blikk denne karen møter i løpet av en aktiv arbeidsdag.

Apollo ble født 10. april 2009 og fikk sin førerhundutdannelse ved Lions førerhundskole. Han er en rolig og medgjørlig liten herremann, men samtidig en uttrykksfull hund med mye personlighet. Det er ingen spøk å være utvalgt til og overta Ariell sine arbeidsoppgaver, men den gylne karen ble raskt nandens gullgutt, og høster mye ros for sin gode innsats. Som studenthund er han ett funn da han kan forholde seg i ro lenge av gangen, men ikke så ofte durer i vei inn i drømmeland.

Han går gjerne under kallenavn som "lille pudding" "polkagrisen" og "Smørrbukk," så det kan ikke herske noen som helst tvil om at dette er en virkelig sukkerklump. Han er rett og slett til å spise opp med sine karamell -og fløtefargede sjatteringer, toppet med nydelige ører i lys sjokoladebrunt.


Høsten kommer stormende

Høsten kommer stormende
I slutten av september begynte det brått å bli litt høstlig, og nå er høsten over oss for fullt. Høsten er en fargerik årstid på så mange vis. Bloggen er nå så smått under oppdatering igjen og det ligger en del innlegg som venter på sin tur til å slippe til. Vi ønsker alle en fin høst!

onsdag 8. september 2010

Månedens favoritt - Peticure elite klosliper



Da vi fikk den i hus syntes nanden denne klosliperen var litt stor og klumpete. Jeg var som vanlig litt skeptisk, men tilvenningen til denne klosliperen har gått veldig fint til forskjell fra den gamle som har vært skapfyll noen år nå. Vi har brukt vår Peticure i drøyt tre måneder, og jeg har ikke noe imot det. Klofil har fungert helt greit for oss i mange år nå, men sliperen er klart mer effektiv.

Vel, sliperen er da stor nok. Den koster litt i innkjøp også, men med tanke på at den gjør så god nytte for seg og er rimelig i drift, er ikke prisen et særlig aktuelt tema her i gården. De koster da litt å skifte ut klofiler jevnlig også. Det finnes rimeligere slipere, samt dårlige kopier av Peticure. Disse har ofte svakere motor og er dermed mindre effektive, er kostbare i drift da de ikke er oppladbare, og krever hyppige skift av batterier og slipebånd. Peticure kloslipere har flere uvurderlige fordeler som mange andre modeller mangler:

- Rimelig i drift da det følger med oppladbart batteri og lader.
- God batterikapasitet. Imponerer stort ved å rekke til flere omganger med sliping før den må lades på nytt.
- Gode, holdbare slipebånd som er greie å skifte og lett tilgjengelig når en må skaffe nye.
- Kraftig motor med trinnløs hastighet.
- Beskyttelseskapsel for å unngå skade på fingre og snute, lugging av pels osv.
- Justeres i forhold til klørnes tykkelse og gir på denne måten god støtte og stabilitet.
- Oppsamling av slipestøv slik at det ikke er noen fare for irriterte luftveier, og en slipper etterarbeid med rengjøring.
- Enkel og trygg i bruk!

Den norske forhandleren av klosliperen, Nalle og hunden, har også en god veiledning på tilvenning og bruk.

Det finnes ingen unskyldning for lange klør!

6 kommentarer:

  1. Denne hørtes bare knall ut! Har lest om den før også da, men nå er den på "skal kjøpes" lista mi ;) Flott at du skriver hvor du har kjøpt den, hender jeg savner det når du skriver om månedens favoritt. Takk for god omtale!

    SvarSlett
  2. Takk igjen for god og konstruktiv tilbakemelding Karianne :)
    Peticure slår klosliperne fra både Oster og Dremmel langt ned i støvlene, når det gjelder brukervennlighet, såvel som effektivitet og sikkerhet. Nanden holder for ørene når noen nevner Pedipaws, da prisen er det eneste som er bra med den.

    Lover bot og bedring når det gjelder informasjon om hvor månedens favoritt kan skaffes.

    SvarSlett
  3. Synes Pedipaws er en utmerket fil, og har ikke noe negativt å si om den, så har du det, så er jeg spent... men du holder kanskje for ørene og leser ikke hele denne kommentaren :-)
    Har brukt min siden nyttår, og er storfornøyd...

    SvarSlett
  4. Hei Eugenie!
    Ikke alle klør er som smør. Til de mer robuste klørne som vokser mye og på grunn av sin plassering på labben slites svært lite, strekker Pedipaws rett og slett ikke til. Til og med vår gamle dremmel gir mer og bedre klostell for pengene, selv om heller ikke den imponerer stort. Driftsutgiftene til noen skarve måneders bruk av Pedipaws tilsvarte kjøpesummen for Peticure. Sistnevnte er langt mer effektiv og har mye lavere driftskostnader. Vi foretrekker ei god klofil framfor Pedipaws.

    SvarSlett
  5. Pedipaws kommer i to varianter (kanskje enda fler). En hvor du bytter ut hele slipehodet og en hvor du kun bytter ut sandpapiret. Sistnevnte er selvsagt billigst i drift, da hodene er ganske dyre i forhold til sandpapiret.

    SvarSlett
  6. Jeg elsker Nalle og hunden sin klosliper. Før hadde vi nødt til å ta hunden vår til dyrlegen for å klippe klørene hans, noe som var veldig dyrt siden vi måtte gjøre det så ofte. Nå bruker vi bare klosliperen fra Nalle og hunden.

    SvarSlett