Labradortispa Stifinnerens Ariell ble født på Norges blindeforbunds førerhundskole 20.08.2001. Den vesle bølla har blitt godt voksen dame og ble tatt ut av tjeneste som førerhund våren 2011. Hun er stadig full av livsglede og sprell, til stor fornøyelse for sine tobeinte venner. Dette er den ville og gale Vofs med nysgjerrig snute og propell bak. En herlig, liten hund som smiler med hele seg, og selv som pensjonist fryder seg over å få hjelpe til.

Ariell har fungert som studenthund i nesten sju år, noe som innebærer en del reising, men helt fram til hun ble pensjonert i en alder av ni og et halvt år har hun tatt fatt på sine oppgaver med en iver og arbeidslyst som andre bare kan misunne henne. Det er definitivt ikke uten grunn frøkna har fått klengenavnet "Duracell".

Pensjonisttilværelsen tilbringer Ariell fortrinnsvis hos nandens foreldre, men hun er stadig å finne som celeber gjest på prærien.

Våren 2011 kom Apollo inn i nandens liv som hennes nye firbeinte ledsager. Han er en gul labradorhann som i likhet med Ariell har et utseende som vekker manges oppmerksomhet. Det er ikke få beundrende blikk denne karen møter i løpet av en aktiv arbeidsdag.

Apollo ble født 10. april 2009 og fikk sin førerhundutdannelse ved Lions førerhundskole. Han er en rolig og medgjørlig liten herremann, men samtidig en uttrykksfull hund med mye personlighet. Det er ingen spøk å være utvalgt til og overta Ariell sine arbeidsoppgaver, men den gylne karen ble raskt nandens gullgutt, og høster mye ros for sin gode innsats. Som studenthund er han ett funn da han kan forholde seg i ro lenge av gangen, men ikke så ofte durer i vei inn i drømmeland.

Han går gjerne under kallenavn som "lille pudding" "polkagrisen" og "Smørrbukk," så det kan ikke herske noen som helst tvil om at dette er en virkelig sukkerklump. Han er rett og slett til å spise opp med sine karamell -og fløtefargede sjatteringer, toppet med nydelige ører i lys sjokoladebrunt.


Høsten kommer stormende

Høsten kommer stormende
I slutten av september begynte det brått å bli litt høstlig, og nå er høsten over oss for fullt. Høsten er en fargerik årstid på så mange vis. Bloggen er nå så smått under oppdatering igjen og det ligger en del innlegg som venter på sin tur til å slippe til. Vi ønsker alle en fin høst!

torsdag 9. september 2010

Regn, sau og tid for tur


Da er atter en gang en tredjedel av gårdsveien min sperra av og skal dekkes med saulort i tjukke lag. Vi har tatt i bruk veien gjennom skogen, som nå mer eller mindre kan kalles hinderløye. Den er heller ikke helt ideell når det har regna litt. Nanden tasser fortsatt rundt i joggesko og blir dermed blaut på beina av det høye, våte graset.

Ellers er vi i oppløpet foran ei helg på farten. Nanden styrer med diverse papirarbeid. Strengt tatt bør ho snart komme i pakkemodus, ellers står ho i fare for å ikke få med seg alle nødvendigheter. Men før ho kan ta fram sekken og det som skal fylle den, er det visst hennes plan at jeg skal få en grundig omgang på bordet. Halen min er litt frynsete i enden, og både klør og potehår trenger til litt stell for å se noenlunde presentable ut.

Denne helga står mitt siste ettertreningskurs på Hurdalsenteret for tur, men det blir nok likevel ikke mitt siste Hurdalsbesøk, med mindre det skjer noe drastisk de nærmeste par ukene.

Nanden vrir hjernecella si alt den kan makte i håp om å greie og legge en fornuftig og ikke altfor stressende reiseplan. Det er nemlig et sterkt behov for fangst av diverse remedier i løpet av fredagens lange ferd mot Hurdals grønne skoger. Det store spørsmålet er bare hvordan vi skal rekke det meste, og hva som eventuelt kan tåle og vente til neste utflukt som også er forholdsvis nært forestående.

Vel, vel. Da får jeg finne fram tuben med tålmodighet og jumpe opp på bordet så jeg kan bli litt reisefin. Håper bare jeg ikke får hele halen avklipt. Må forresten be henne være litt forsiktig med ørene mine også, så jeg er sikker på at de ikke detter av. Ville nok ikke føle meg særlig vel uten. Nanden høster stadig noe sopp fra dem, men sier det er i ferd med å stabilisere seg. Håper det roer seg nå, så vi kan starte forsiktig nedtrapping igjen, slik at vi kommer ned på rensing to ganger ukentlig. Vi har allerede prøvd en mislykka nedtrapping, så denne gangen lytter nanden mer til ørene mine enn til veterinærens råd. Målet er jo at rensen skal virke forebyggende og ikke behandlende, men så lenge det klabber seg til med ny ørevoks såpass fort, må den fjernes ofte nok for å unngå oppblosmtring, og at guffa blir så seig at det må betales adskillige hundrelapper for å få den utgravd. Jeg produserer i alle fall ikke kilosvis med mørk voks slik jeg gjorde etter forrige runde med behandling, noe som bør være ett godt tegn.

Ørerensstinkende hilsen fra Ariell

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar