Labradortispa Stifinnerens Ariell ble født på Norges blindeforbunds førerhundskole 20.08.2001. Den vesle bølla har blitt godt voksen dame og ble tatt ut av tjeneste som førerhund våren 2011. Hun er stadig full av livsglede og sprell, til stor fornøyelse for sine tobeinte venner. Dette er den ville og gale Vofs med nysgjerrig snute og propell bak. En herlig, liten hund som smiler med hele seg, og selv som pensjonist fryder seg over å få hjelpe til.

Ariell har fungert som studenthund i nesten sju år, noe som innebærer en del reising, men helt fram til hun ble pensjonert i en alder av ni og et halvt år har hun tatt fatt på sine oppgaver med en iver og arbeidslyst som andre bare kan misunne henne. Det er definitivt ikke uten grunn frøkna har fått klengenavnet "Duracell".

Pensjonisttilværelsen tilbringer Ariell fortrinnsvis hos nandens foreldre, men hun er stadig å finne som celeber gjest på prærien.

Våren 2011 kom Apollo inn i nandens liv som hennes nye firbeinte ledsager. Han er en gul labradorhann som i likhet med Ariell har et utseende som vekker manges oppmerksomhet. Det er ikke få beundrende blikk denne karen møter i løpet av en aktiv arbeidsdag.

Apollo ble født 10. april 2009 og fikk sin førerhundutdannelse ved Lions førerhundskole. Han er en rolig og medgjørlig liten herremann, men samtidig en uttrykksfull hund med mye personlighet. Det er ingen spøk å være utvalgt til og overta Ariell sine arbeidsoppgaver, men den gylne karen ble raskt nandens gullgutt, og høster mye ros for sin gode innsats. Som studenthund er han ett funn da han kan forholde seg i ro lenge av gangen, men ikke så ofte durer i vei inn i drømmeland.

Han går gjerne under kallenavn som "lille pudding" "polkagrisen" og "Smørrbukk," så det kan ikke herske noen som helst tvil om at dette er en virkelig sukkerklump. Han er rett og slett til å spise opp med sine karamell -og fløtefargede sjatteringer, toppet med nydelige ører i lys sjokoladebrunt.


Høsten kommer stormende

Høsten kommer stormende
I slutten av september begynte det brått å bli litt høstlig, og nå er høsten over oss for fullt. Høsten er en fargerik årstid på så mange vis. Bloggen er nå så smått under oppdatering igjen og det ligger en del innlegg som venter på sin tur til å slippe til. Vi ønsker alle en fin høst!

søndag 20. juni 2010

Helselogg



Nanden har alltid vært nøye med å holde oversikt over både rutinemessige, forbebyggende tiltak, og eventuelle andre helseproblemer hos sine firbeinte, noe ho er inderlig glad for nå med min nokså brokete sjukehistorie. Akkurat nå er ho mest fortvila over at ho ikke greier finne noe mønster i plagene som kommer og går. Magen var veldig stabil ett par måneder, men etter utblåsningen for ett par uker tilbake, har den gjenopptatt sine uforutsigbare nykker. Ett par dager så det ut til å rette seg, men nå kan lorten variere fra fast og fin, til veldig linn og uhåndterlig. Jeg harker litt mer igjen, og holdes under streng kontroll med alt jeg inntar, men nanden mener fraværet av beitegrønt heller gjør mer skade enn nytte, og vurderer sterkt om ho orker være så hysterisk restriktiv med gressinntaket mitt.

Gjeninnføring av fire daglige måltider ser ut til å bli neste tiltak i håp om å få magen på rett vei innen vi skal til veterinæren igjen om halvannen uke. Det spekuleres også i om fordøyelsessystemet mitt kan ha fått nok av småkjeksene som utgjør mitt "daglige brød". Jeg har spist det gule knotteriet i snart ett år, og jeg har aldri fungert bedre på noe annet tørrfôr. Det har jo skjedd før at magen slår seg vrang etter lengre tid på samme fôr, men da helst i form av mer gassdannelse og genrelt litt løsere og økende mengder avføring. Om fôret utgjør hovedproblemer har vi en seriøs utfordring, og jeg har en nand som knapt tørr nevne denne mistanken for dyrlegen. Ho har allerede leita med lys og lykte, og finner ikke et egna alternativ, verken blant veterinærfôr eller vanlige fôrtyper. Jeg har jo fra før av en mage som ikke godtar hva som helst, og dessuten skal proteininnholdet være lavt. Nå finnes det vel knapt nok noe tøffôr ho ville tilby en frisk hund med tanke på bruken av proteiner, så den sliteren som en vakker vårdag skal overta min jobb, kan nok vente seg et nokså annerledes kosthold enn det jeg har levd på. Nanden deler definitivt ikke lenger min førerhundskoles oppfatning av at et "kvalitetstørrfôr" gir optimal og riktig hundeernæring.

Tåreflommen har avtatt etter ti dager på øyedråper. Nå er det noen dager sida vi avslutta behandlinga og høyreøyet renner ikke lenger. Det venstre renner litt, slik det alltid har gjort, men det er ikke overveldende mye nå, og det lille som kommer er rein og fargeløs tårevæske. Så da er det bare å vente og se hvor lenge velstanden varer.

Chlorellaen bidrar fortsatt til å holde styr på inngangene til høreredskapen min. Jeg har aldri hatt finere ører, og nanden har godt håp om at de skal få en problemfri sommer, men sikker kan ho jo ikke være. Det er heller ingen tegn til sommerkløe, et irriterende fenomen som egentlig skulle ha meldt seg for lenge sida.

En lykkelig logrende søndagshilsen fra morgenfuglehunden Ariell

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar