Labradortispa Stifinnerens Ariell ble født på Norges blindeforbunds førerhundskole 20.08.2001. Den vesle bølla har blitt godt voksen dame og ble tatt ut av tjeneste som førerhund våren 2011. Hun er stadig full av livsglede og sprell, til stor fornøyelse for sine tobeinte venner. Dette er den ville og gale Vofs med nysgjerrig snute og propell bak. En herlig, liten hund som smiler med hele seg, og selv som pensjonist fryder seg over å få hjelpe til.

Ariell har fungert som studenthund i nesten sju år, noe som innebærer en del reising, men helt fram til hun ble pensjonert i en alder av ni og et halvt år har hun tatt fatt på sine oppgaver med en iver og arbeidslyst som andre bare kan misunne henne. Det er definitivt ikke uten grunn frøkna har fått klengenavnet "Duracell".

Pensjonisttilværelsen tilbringer Ariell fortrinnsvis hos nandens foreldre, men hun er stadig å finne som celeber gjest på prærien.

Våren 2011 kom Apollo inn i nandens liv som hennes nye firbeinte ledsager. Han er en gul labradorhann som i likhet med Ariell har et utseende som vekker manges oppmerksomhet. Det er ikke få beundrende blikk denne karen møter i løpet av en aktiv arbeidsdag.

Apollo ble født 10. april 2009 og fikk sin førerhundutdannelse ved Lions førerhundskole. Han er en rolig og medgjørlig liten herremann, men samtidig en uttrykksfull hund med mye personlighet. Det er ingen spøk å være utvalgt til og overta Ariell sine arbeidsoppgaver, men den gylne karen ble raskt nandens gullgutt, og høster mye ros for sin gode innsats. Som studenthund er han ett funn da han kan forholde seg i ro lenge av gangen, men ikke så ofte durer i vei inn i drømmeland.

Han går gjerne under kallenavn som "lille pudding" "polkagrisen" og "Smørrbukk," så det kan ikke herske noen som helst tvil om at dette er en virkelig sukkerklump. Han er rett og slett til å spise opp med sine karamell -og fløtefargede sjatteringer, toppet med nydelige ører i lys sjokoladebrunt.


Høsten kommer stormende

Høsten kommer stormende
I slutten av september begynte det brått å bli litt høstlig, og nå er høsten over oss for fullt. Høsten er en fargerik årstid på så mange vis. Bloggen er nå så smått under oppdatering igjen og det ligger en del innlegg som venter på sin tur til å slippe til. Vi ønsker alle en fin høst!

onsdag 16. september 2009

Vi har fått snikende ulldotter på besøk

Jeg skulle bare ut en tur, men var ikke forberdt på hva som akkurat var i ferd med å krysse dørhella. Resultatet er sannsynligvis at jeg har spolert alle muligheter for flere oppbløtte småkjeks i dag.
- Finnes det verre straff for en sulten labrador?
Nå bør det vel også aller motvilligst nevnes at nanden ikke ser på det som straff, for jeg ville ikke lært noe av dette uansett, sier ho. Ho mener visst det er til mitt eget beste at mesteparten av gugga jeg har fortært får passere gjennom fordøyelseskanalen før neste påfyll av mat.
- Sukk. Hvorfor må det være sånn?

Så til bakgrunnen for elendigheta. Det var nemlig ikke bare en sau, men en hel liten sauflokk som gikk her ute. Jeg er da ingen bråkmaker, så jeg tusla pent forbi dem. Lufteturen ble ikke lang, for jeg blei kalt inn igjen da nanden mistenkte at jeg var i ferd med å fortære noe saulort. Dermed måtte jeg gå pent ved fot mellom brekende ulldotter og lort til nanden fant et sted hvor ho mente dyra ikke hadde fått tid til å gjøre det så veldig bedritent enda. Ho er litt oppgitt over at ikke bøndene kan gjerde inn ulla si skikkelig, for nå kan vi ikke engang ferdes på eget tun uten å dra med oss fjøslukta inn i huset, og jeg får masse herlig lort å snoke rundt etter i lang tid framover. Det er ikke første høsten det skjer, men noe mer tunglært enn saubønder finnes visst ikke.

Ellers er høstvinden i ferd med å forblåse prærien, noe nanden finner nokså slitsomt. Kroppen hennes liker ikke urolig luft og blir lett lei og kranglete av det.
Det nye stuebordet vårt er blitt en liten utfordring for meg. Det gamle bordet kunne jeg ikke stikke hue så langt innunder, men dett har ramma og beina litt lengre inn, så dermed står jeg stadig vekk i fare for å skalle. Nanden prøver å avverge de store skavankene ved å bruke armer og bein for å forhindre at jeg setter skrotten for langt innunder, men det er ikke alltid like lett å være forutseende når en ikke ser hva som holder på å skje. Ho er blitt livredd for at jeg skal pådra meg flere hjernerelaterte skavanker, og truer med at jeg snart må gå med hjelm slik som jeg styrer på.

- Jaja, ikke stor mer å be om i kveld. Filler'n også. Forbaska fåreskrotter!
Også jeg som er så snill at jeg ikke jager dem engang. Dette er altså det jeg får til takk. Verken middag eller kveldsmat.

Hilsen den sultne og altfor snille prærieulven Ariell

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar