Labradortispa Stifinnerens Ariell ble født på Norges blindeforbunds førerhundskole 20.08.2001. Den vesle bølla har blitt godt voksen dame og ble tatt ut av tjeneste som førerhund våren 2011. Hun er stadig full av livsglede og sprell, til stor fornøyelse for sine tobeinte venner. Dette er den ville og gale Vofs med nysgjerrig snute og propell bak. En herlig, liten hund som smiler med hele seg, og selv som pensjonist fryder seg over å få hjelpe til.

Ariell har fungert som studenthund i nesten sju år, noe som innebærer en del reising, men helt fram til hun ble pensjonert i en alder av ni og et halvt år har hun tatt fatt på sine oppgaver med en iver og arbeidslyst som andre bare kan misunne henne. Det er definitivt ikke uten grunn frøkna har fått klengenavnet "Duracell".

Pensjonisttilværelsen tilbringer Ariell fortrinnsvis hos nandens foreldre, men hun er stadig å finne som celeber gjest på prærien.

Våren 2011 kom Apollo inn i nandens liv som hennes nye firbeinte ledsager. Han er en gul labradorhann som i likhet med Ariell har et utseende som vekker manges oppmerksomhet. Det er ikke få beundrende blikk denne karen møter i løpet av en aktiv arbeidsdag.

Apollo ble født 10. april 2009 og fikk sin førerhundutdannelse ved Lions førerhundskole. Han er en rolig og medgjørlig liten herremann, men samtidig en uttrykksfull hund med mye personlighet. Det er ingen spøk å være utvalgt til og overta Ariell sine arbeidsoppgaver, men den gylne karen ble raskt nandens gullgutt, og høster mye ros for sin gode innsats. Som studenthund er han ett funn da han kan forholde seg i ro lenge av gangen, men ikke så ofte durer i vei inn i drømmeland.

Han går gjerne under kallenavn som "lille pudding" "polkagrisen" og "Smørrbukk," så det kan ikke herske noen som helst tvil om at dette er en virkelig sukkerklump. Han er rett og slett til å spise opp med sine karamell -og fløtefargede sjatteringer, toppet med nydelige ører i lys sjokoladebrunt.


Høsten kommer stormende

Høsten kommer stormende
I slutten av september begynte det brått å bli litt høstlig, og nå er høsten over oss for fullt. Høsten er en fargerik årstid på så mange vis. Bloggen er nå så smått under oppdatering igjen og det ligger en del innlegg som venter på sin tur til å slippe til. Vi ønsker alle en fin høst!

mandag 14. juni 2010

En junidag på prærien





Vi prøver å finne feriefølelsen, men nanden sier at den ikke vil vare lenge, har egentlig ikke tid til slike slappe sysler nå. Nå er det da engang blitt strengt nødvendig å puste ut litt. Ho er stadig bekymra og tvilrådig, og bekyrmingsnyvene blir snart permanente om ho ikke slutter å plage seg sjøl med å mange rare tanker. Jeg er like glad og bekymringsløs som alltid, men prøvef å være litt ekstra snill og hensynsfull. Det får nanden til å smile litt, og jeg får stadig høre at jeg er den herligste og søteste lille hund ho kan forestille seg.

Foruten dagens inneværstimer som jeg stort sett har brukt til å innta vanskelig tilgjengelig mat, har jeg oppholdt meg på jordet, med og uten Jollyball. Beitemuligheter har det irriterende nok blitt smått med. Jeg har også vært bordpryd en stund, eller rettere sagt offer for nandens iherdige hårsanking. Vel. Jeg får vel driste meg til å innrømme at jeg egentlig ikke har så mye imot det, men det bør nok helst ikke nanden få vite, for da blir jeg i hvert fall nakenhund. Jeg får jo massevis av kos og oppmerksomhet gjennom ei stelleøkt, men så har jeg jo også en nand som mener pelsstell er mye mer enn å bli kvitt noe rusk og hårdotter.

Jeg har jo etterhvert lært at det tar tid å gjøre den loslitte pelsen min noenlunde presentabel, da den definitivt ikke er blitt vakrere med åra. Så skal jeg helst inspiseres ned til hvert minste hårstrå, og slikt tar jo tid. I tillegg kommer det alltids noe ekstra, som stell av klør, reingjøring av diverse kroppsdeler eller litt ekstra pleie av den mest medtatte rufsepelsen som nanden mener det ville vært mest hensiktsmessig å barbere vekk. Småstuss av labber og hale kan også brått ta litt tid, for sjøl om det ikke er så mye hår, vokser det jo og trenger dermed en omgang med saksa i ny og ne. Jeg er dessuten veldig opptatt av å få stelt framlabbene grundig. Bakom øra er det også av største nødvendighet å få lirka ut tovene, så jeg ser helst at ho gjør seg ekstra flid og bruker god tid der. Bakparten har jeg dessverre ikke helt kontroll over, men den henger da fortsatt på etter alle disse åra, og jeg har fått vite at det visstnok er blitt litt mer medgjørlig med tida. Nanden forstår seg ikke helt på hårveksten bak, og lurer på hvorfor jeg må slikt et alvorlig overgrodd villniss der bak nå om sommeren. Den blir jo bare møkkete og tovete og er omtrent håpløs å børste ut skikkelig hvis den forsømmes en dag, så der har ho vært litt tøff med Coatkingen og har raka av det værste. Halen min har nanden gudsjelov stor respekt for, og steller pent med den. Der har nemlig tålmodigheten og medgjørligheten min sin klart definerte ende.

Nei, nå får jeg sette meg pent på bordet og vise meg fra min beste side. Det er en sann prøvelse, for jeg kan ikke fordra øyedråper. Det er bare så ubeskrivelig vemmlig, men jeg får mye skryt for at jeg er blitt veldig flink til å holde meg i ro. Nå har det jo blitt noen runder med drypping det siste året, så en må jo bare finne seg i det, enten en liker det eller ikke. Hva gjør man vel ikke for en bitteliten godbit? Det forresten siste kvelden med Kloramfenikol i denne omgang. Nanden krysser alt som krysses kan for at jeg ikke blir verre igjen, og håper inderlig vi ikke får bruk for Maxitrolen som står i medisinskapet til skrekk og advarsel, men tviler på at alt går så vel. Ho er ikke særlig optimistisk på mine vegne for tida, enda jeg gjør alt jeg kan for å overbevise henne om at jeg er i toppform og at vinterens veterinærattest fortsatt står ved lag.


Bekymringsfri nattakos fra Ariell

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar