Labradortispa Stifinnerens Ariell ble født på Norges blindeforbunds førerhundskole 20.08.2001. Den vesle bølla har blitt godt voksen dame og ble tatt ut av tjeneste som førerhund våren 2011. Hun er stadig full av livsglede og sprell, til stor fornøyelse for sine tobeinte venner. Dette er den ville og gale Vofs med nysgjerrig snute og propell bak. En herlig, liten hund som smiler med hele seg, og selv som pensjonist fryder seg over å få hjelpe til.

Ariell har fungert som studenthund i nesten sju år, noe som innebærer en del reising, men helt fram til hun ble pensjonert i en alder av ni og et halvt år har hun tatt fatt på sine oppgaver med en iver og arbeidslyst som andre bare kan misunne henne. Det er definitivt ikke uten grunn frøkna har fått klengenavnet "Duracell".

Pensjonisttilværelsen tilbringer Ariell fortrinnsvis hos nandens foreldre, men hun er stadig å finne som celeber gjest på prærien.

Våren 2011 kom Apollo inn i nandens liv som hennes nye firbeinte ledsager. Han er en gul labradorhann som i likhet med Ariell har et utseende som vekker manges oppmerksomhet. Det er ikke få beundrende blikk denne karen møter i løpet av en aktiv arbeidsdag.

Apollo ble født 10. april 2009 og fikk sin førerhundutdannelse ved Lions førerhundskole. Han er en rolig og medgjørlig liten herremann, men samtidig en uttrykksfull hund med mye personlighet. Det er ingen spøk å være utvalgt til og overta Ariell sine arbeidsoppgaver, men den gylne karen ble raskt nandens gullgutt, og høster mye ros for sin gode innsats. Som studenthund er han ett funn da han kan forholde seg i ro lenge av gangen, men ikke så ofte durer i vei inn i drømmeland.

Han går gjerne under kallenavn som "lille pudding" "polkagrisen" og "Smørrbukk," så det kan ikke herske noen som helst tvil om at dette er en virkelig sukkerklump. Han er rett og slett til å spise opp med sine karamell -og fløtefargede sjatteringer, toppet med nydelige ører i lys sjokoladebrunt.


Høsten kommer stormende

Høsten kommer stormende
I slutten av september begynte det brått å bli litt høstlig, og nå er høsten over oss for fullt. Høsten er en fargerik årstid på så mange vis. Bloggen er nå så smått under oppdatering igjen og det ligger en del innlegg som venter på sin tur til å slippe til. Vi ønsker alle en fin høst!

tirsdag 5. juli 2011

Åttebeint utfordring

Vi har ikke hatt en spesielt labbevennlig sommer så langt. Smøring av poter er slett ikke bare noe som hører vintermånedene til da alle årstider har sine mindre hudvennlige utfordringer å by på. Varme, fuktige sommerdager er definitivt ingen spøk de heller, og vi vil helst slippe å få friluftslivet fullstendig ødelagt av all fuktigheten som jo ikke er spesielt snill med labbene. Begge har leie erfaringer med hvor ille det er å gå rundt sårbeint.

Det er alltid deilig med litt labbegnubb, men nå har nanden vært nødt til å se seg om etter nye remedier for å unngå at vi pådrar oss såre smuldrende tredeputer. Med to sett labber som bærer preg av altfor mye fuktig sommervær er forbruket av potesmurning økende. Salva som de siste åra har vært vår tobeintes førstevalg er ikke lenger helt lett å oppdrive. Dessuten ville den blitt nokså kostbar i bruk på åtte sommersåre labber. Skraphandlerbuas lærsmurning er et rimelig alternativ og er som skapt for norkse forhold. Periodevis er den fortsatt i bruk og gir overbevisende resultater, men den er ikke kjent for å lukte særlig godt. Dermed var jakta i gang for å finne en levelig løsning.

Terrenget for aktuelle produkter er sondert, ingredienser er studert og brukervennlighet vurdert. Produktene som tilfredsstilte nandens krav er deretter utprøvd i praksis og avskrives raskt om de ikke gjør tilstrekkelig nytte for seg, så det er ikke noe tull med kvalitetssikringa her i gården :)

Det finnes et hav av klineri med ingredienslister som gir nanden frysninger. Med andre ord er disse lite aktuelt for regelmessig bruk. Når så mange av av de vanligstee potepleieproduktene på markedet inneholder så ymse blir det til slutt lite å velge i for den kravstore. Videre inneholder noen produkter for lite bivoks til å gi tilstrekkelig beskyttelse for en aktiv hund. Lanolin unngår vi også da den eldste av oss har vist tendenser til hudreaksjoner på ullfett. Dermed stilles enda høyere krav til innholdet av annen voks og utvalget begrenses kraftig

Løsningen heter Ekholms PROB potesalve. I likhet med nevnte lærsmurning inneholder den riktignok tjære, noe som jo har sine uvurderlige fordeler, men avgir jo dermed også litt lukt. Imidlertid stinker det ikke rev og tjærelukta er forbigående. Dessuten har potesalva visse egenskaper som kommer godt med i disse varme, fuktige tider.

PROB potesalve gir i følge vår nand både god beskyttelse og pleie av den utsatte huden på tredeputene. Den frister heller ikke til labbegnaging og har god forebyggende effekt mot soppinfeksjoner som lett oppstår i slike lange perioder med varme og sølevær. Det ser ikke ut til at sommerregnet skal gi seg med det første, så ritualene med vasking, tørking og smøring av labber må nok opprettholde en stund til.

Konsistensen på salva er ganske, noe som også bidrar til at den danner en god beskyttende og fuktighetsbevarende barriere og sitter bra på labbene. Innholdet av pleiende planteoljer som trekker godt inn i huden forsyner tørr hud med fuktighet og de eteriske oljene hindrer vekst av bakterier og sopp.

Produktet kan gjerne påføres med svamp og boksen har en utforming som gjør det mulig å legge oppi en liten svamp. Vanlig ansiktssvamp eller svamper av det slaget hesteutstyrsbutikkene selger til lærpleie fungerer bra. Produktet kan for øvrig også brukes som lærsmurning, men kan over tid gulne hvitt lær. Det kan samtidig nevnes at PROB også har en salve med noe smidigere konsistens. Ingrediensene er de samme, men bivoksinnholdet er redusert slik at produktet ikke blir så fast i konsistensen.

Denne potesalva kommer ikke akkurat i reiseforpakning, så det leites fortsatt etter et hendig og greit produkt til tørre labber på reisefot. En bleiekrem og en ansiktskrem er under vurdering, men nandens krav er jo som kjent ikke helt enkle å tilfredsstille.

Her er labbene i alle fall godt ivaretatt, så da får det nå bare regne.

Stille tassende sommehilsen fra Ariell og Apollo

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar