Labradortispa Stifinnerens Ariell ble født på Norges blindeforbunds førerhundskole 20.08.2001. Den vesle bølla har blitt godt voksen dame og ble tatt ut av tjeneste som førerhund våren 2011. Hun er stadig full av livsglede og sprell, til stor fornøyelse for sine tobeinte venner. Dette er den ville og gale Vofs med nysgjerrig snute og propell bak. En herlig, liten hund som smiler med hele seg, og selv som pensjonist fryder seg over å få hjelpe til.

Ariell har fungert som studenthund i nesten sju år, noe som innebærer en del reising, men helt fram til hun ble pensjonert i en alder av ni og et halvt år har hun tatt fatt på sine oppgaver med en iver og arbeidslyst som andre bare kan misunne henne. Det er definitivt ikke uten grunn frøkna har fått klengenavnet "Duracell".

Pensjonisttilværelsen tilbringer Ariell fortrinnsvis hos nandens foreldre, men hun er stadig å finne som celeber gjest på prærien.

Våren 2011 kom Apollo inn i nandens liv som hennes nye firbeinte ledsager. Han er en gul labradorhann som i likhet med Ariell har et utseende som vekker manges oppmerksomhet. Det er ikke få beundrende blikk denne karen møter i løpet av en aktiv arbeidsdag.

Apollo ble født 10. april 2009 og fikk sin førerhundutdannelse ved Lions førerhundskole. Han er en rolig og medgjørlig liten herremann, men samtidig en uttrykksfull hund med mye personlighet. Det er ingen spøk å være utvalgt til og overta Ariell sine arbeidsoppgaver, men den gylne karen ble raskt nandens gullgutt, og høster mye ros for sin gode innsats. Som studenthund er han ett funn da han kan forholde seg i ro lenge av gangen, men ikke så ofte durer i vei inn i drømmeland.

Han går gjerne under kallenavn som "lille pudding" "polkagrisen" og "Smørrbukk," så det kan ikke herske noen som helst tvil om at dette er en virkelig sukkerklump. Han er rett og slett til å spise opp med sine karamell -og fløtefargede sjatteringer, toppet med nydelige ører i lys sjokoladebrunt.


Høsten kommer stormende

Høsten kommer stormende
I slutten av september begynte det brått å bli litt høstlig, og nå er høsten over oss for fullt. Høsten er en fargerik årstid på så mange vis. Bloggen er nå så smått under oppdatering igjen og det ligger en del innlegg som venter på sin tur til å slippe til. Vi ønsker alle en fin høst!

torsdag 22. mars 2012

Månedens favoritt - Les Poochs karder


Bilde 1: Dobbel, grønn Les Poochs karde i bruk.


Bilde 2: Enkel, grønn Les Poochs karde.

______________________________________________________


Jada, De koster både skjorta og buksa og er først og fremst børster som foretrekkes av de som steller med pelshunder. Sannheten er at de likevel slår andre karder langt ned i støvlene også for oss med kortere pels og ikke fullt så store krav til redskapen.

Karder er uunværlige for oss firbeinte med god ullproduksjon, både for å holde styr på den ulla som skal sitte på kroppen og for å bli kvitt det som bør vekk for å holde huden og pelsen sunn og frisk. Problemet med karder til oss kortpelser er at mange av dem har så skarpe stålfibre at de blir særdeles lite hudvennlige med de konsekvenser det kan få. I tillegg sliter de gjerne mye på pelsen.

Les Poochs er en type fleksibel karde. Børsten er dobbeltsidig og børstefibrene er montert i en gummiplate som gir etter for trykk. Børstene finnes i flere hardhetsgrader og utforming på børstefibrene som skilles ved hjelp av ulike farger.

Type børste må velges ut fra pelstype og pelslengde. Vi har de grønne kardene som er middels harde. Den gule og noe mjukere varianten er også godt egna for labradorpels.

For et drøyt år tilbake kjøpte nanden en enkel karde for å teste da de tross alt utgjjør en raltivt kostbar investering. Den svarte absolutt til forventningene, så det siste året har vi også hatt en dobbel karde. Den egner seg godt til større børstejobber på sånne digre hopperter og bjefferter som oss, men begge børstene gjør sin uvurderlige nytte da de den smale varianten kommer bedre til på enkelte kroppsdeler. Den doble modellen har to enkle karder montert på samme skaft. Disse to beveger seg dermed uavhengig av hverandre og gir dermed større fleksibilitet enn om den hadde vært i ett helt stykke.

Den eldste av oss har alltid vært litt "hårsår" og stiller spesielle krav til å bli stelt pent med.

Hunder med spesielt sensitiv hud krever også spesiell omtanke ved valg av redskaper og remedier til pelsstellet. Slike forhold vil jo variere fra hund til hund, men enkelte raser er mer utsatte og en vil jo helst forebygge hudproblemer framfor å trigge dem.

At pelsredsakpen både er funksjonell og komfortabel i bruk er avgjørende for om stelleøkta blir en kosestund eller et sant mareritt. En del børster må omgås med største forsiktighet for å unngå ubehag og skader, og resultatet blir gjerne deretter. Nanden har testa kardene grundig på egen hud for å forsikre seg om at de virkelig er skånsomme. I motsetning til andre karder lager de ikke så mye som en ripe i lakken.

I de verste røyteperiodene kan en ha fordel av å benytte en karde mothårs for bedre effektivititet, men mange karder gir pelsen såvidt tøff behandling at dette ikke fungerer. Med kardene fra Les Poochs er ikke dette noe problem. De glir lett gjennom pelsen, men tar samtidig med seg den løse ula. I tillegg til å være gode mot oss firbeinte er disse børstene også snille mot de som skal stelle oss da en slipper å bevege håndleddet så mye for hvert børstetak. En annen uvurderlig fordel med disse kardene er at de tåler en god omgang reingjøring med såpe og vann. Det trengs nemlig innimellom, men det er langt ifra alle børster og karder som overlever slik behandling.

Det er ikke så mange norske nettbutikker som selger disse kardene. Noen billigere kopier av fleksikarder er observert og forsåvidt også forsøkt, men er ikke å anbefale.


Doggia selger et utvalg av Les Poochs karder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar