Labradortispa Stifinnerens Ariell ble født på Norges blindeforbunds førerhundskole 20.08.2001. Den vesle bølla har blitt godt voksen dame og ble tatt ut av tjeneste som førerhund våren 2011. Hun er stadig full av livsglede og sprell, til stor fornøyelse for sine tobeinte venner. Dette er den ville og gale Vofs med nysgjerrig snute og propell bak. En herlig, liten hund som smiler med hele seg, og selv som pensjonist fryder seg over å få hjelpe til.

Ariell har fungert som studenthund i nesten sju år, noe som innebærer en del reising, men helt fram til hun ble pensjonert i en alder av ni og et halvt år har hun tatt fatt på sine oppgaver med en iver og arbeidslyst som andre bare kan misunne henne. Det er definitivt ikke uten grunn frøkna har fått klengenavnet "Duracell".

Pensjonisttilværelsen tilbringer Ariell fortrinnsvis hos nandens foreldre, men hun er stadig å finne som celeber gjest på prærien.

Våren 2011 kom Apollo inn i nandens liv som hennes nye firbeinte ledsager. Han er en gul labradorhann som i likhet med Ariell har et utseende som vekker manges oppmerksomhet. Det er ikke få beundrende blikk denne karen møter i løpet av en aktiv arbeidsdag.

Apollo ble født 10. april 2009 og fikk sin førerhundutdannelse ved Lions førerhundskole. Han er en rolig og medgjørlig liten herremann, men samtidig en uttrykksfull hund med mye personlighet. Det er ingen spøk å være utvalgt til og overta Ariell sine arbeidsoppgaver, men den gylne karen ble raskt nandens gullgutt, og høster mye ros for sin gode innsats. Som studenthund er han ett funn da han kan forholde seg i ro lenge av gangen, men ikke så ofte durer i vei inn i drømmeland.

Han går gjerne under kallenavn som "lille pudding" "polkagrisen" og "Smørrbukk," så det kan ikke herske noen som helst tvil om at dette er en virkelig sukkerklump. Han er rett og slett til å spise opp med sine karamell -og fløtefargede sjatteringer, toppet med nydelige ører i lys sjokoladebrunt.


Høsten kommer stormende

Høsten kommer stormende
I slutten av september begynte det brått å bli litt høstlig, og nå er høsten over oss for fullt. Høsten er en fargerik årstid på så mange vis. Bloggen er nå så smått under oppdatering igjen og det ligger en del innlegg som venter på sin tur til å slippe til. Vi ønsker alle en fin høst!

lørdag 7. mars 2009

Full fres

I dag er det en del dur og bråk fra noen illsinte biler som er lagd for fart og spenning, så nå holder vi oss pent her ved heimen. Det er heldigvis bare en dag i året det er så

livlig her oppe, så nanden mener det bør gå an å leve med det.

Det er litt smågodt å være hjemmehund akkurat nå. Ser ut som det er himmelsk å være hjemmenand også.

Ellers har vi kommet oss gjennom en bytur med Norges SomleBaner. En tur med masse styr hvor NSB viste seg fra sin verste side med minimalt av informasjon til passasjerene. Heldigvis fikk vi god hjelp av en svært omtenksom medpassasjer både ved bytte fra tog til buss i Drammen og da vi måtte av bussen for å ta tog videre fra Asker til Oslo. Nanden liker ikke så godt når det blir slik at de reisende må gjøre den jobben transportselskapet skal sørge for. Turen blir så uforutsigbar på den måten. Heldigvis finnes det ofte snille mennesker som forstår den vanskelige situasjonen og gjerne vil hjelpe oss, men det er ikke alltid vi er like heldige, og det er ikke særlig greit å finne fram på ukjente stasjoner på egenhånd. Ekstra ille blir det når det heller ikke finnes noe informasjon tilgjengelig og alle veit like lite.

Utrolig nok kom vi da fram til målet før møtet begynte. Møtet varte så lenge at vi til slutt måtte løpe for å rekke siste tog til Kongsberg. De viktigste sakene gjensto visst fortsatt og nanden syntes det var trasig å dra, men vi måtte jo tilbake til vandrerhjemmet så vi kunne ikke vente lenger. Toget tilbake medførte både en halv times forsinkelse og et togbytte, men vi kom da noenlunde greit fram i det minste. Etter en sein trasketur gjennom Kongsbergs glatte gater var det godt å komme i hus igjen. Endelig kunne vi få sove litt før vi måtte opp igjen klokka halv seks. Vi var bare en tur innom skolen. Nanden blei dårlig igjen så ho bestemte at det var bedre å reise hjem og slappe av. Formen blei litt bedre utover dagen, men fredag var det visst ny runde, så takkebaksten på fredag måtte nanden min se langt etter.

Deilig å komme hjem og få rulla av seg byskitten. Den jobben gjør jeg alltid grundig når jeg kommer hjem fra slike byturer. Til og med de korte turene setter sitt preg på pelsen min og krever en skikkelig omgang egenpleie.

Nanden lurer på om vi skal gå ut og lufte pelsen. Kanskje ikke så dumt. Den våte snøen er deilig å herje i nå. Så kan nanden få gnikke meg tørr etterpå. Det er også veldig kos, men litt trasig med labbene der bak. De har liksom alltid levd sitt eget liv, så de trenger et fast håndgrep for at det ikke skal kile sånn.

Nei, da gikk vi ut.

Lørdagshilsen fra Ariell

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar