Labradortispa Stifinnerens Ariell ble født på Norges blindeforbunds førerhundskole 20.08.2001. Den vesle bølla har blitt godt voksen dame og ble tatt ut av tjeneste som førerhund våren 2011. Hun er stadig full av livsglede og sprell, til stor fornøyelse for sine tobeinte venner. Dette er den ville og gale Vofs med nysgjerrig snute og propell bak. En herlig, liten hund som smiler med hele seg, og selv som pensjonist fryder seg over å få hjelpe til.

Ariell har fungert som studenthund i nesten sju år, noe som innebærer en del reising, men helt fram til hun ble pensjonert i en alder av ni og et halvt år har hun tatt fatt på sine oppgaver med en iver og arbeidslyst som andre bare kan misunne henne. Det er definitivt ikke uten grunn frøkna har fått klengenavnet "Duracell".

Pensjonisttilværelsen tilbringer Ariell fortrinnsvis hos nandens foreldre, men hun er stadig å finne som celeber gjest på prærien.

Våren 2011 kom Apollo inn i nandens liv som hennes nye firbeinte ledsager. Han er en gul labradorhann som i likhet med Ariell har et utseende som vekker manges oppmerksomhet. Det er ikke få beundrende blikk denne karen møter i løpet av en aktiv arbeidsdag.

Apollo ble født 10. april 2009 og fikk sin førerhundutdannelse ved Lions førerhundskole. Han er en rolig og medgjørlig liten herremann, men samtidig en uttrykksfull hund med mye personlighet. Det er ingen spøk å være utvalgt til og overta Ariell sine arbeidsoppgaver, men den gylne karen ble raskt nandens gullgutt, og høster mye ros for sin gode innsats. Som studenthund er han ett funn da han kan forholde seg i ro lenge av gangen, men ikke så ofte durer i vei inn i drømmeland.

Han går gjerne under kallenavn som "lille pudding" "polkagrisen" og "Smørrbukk," så det kan ikke herske noen som helst tvil om at dette er en virkelig sukkerklump. Han er rett og slett til å spise opp med sine karamell -og fløtefargede sjatteringer, toppet med nydelige ører i lys sjokoladebrunt.


Høsten kommer stormende

Høsten kommer stormende
I slutten av september begynte det brått å bli litt høstlig, og nå er høsten over oss for fullt. Høsten er en fargerik årstid på så mange vis. Bloggen er nå så smått under oppdatering igjen og det ligger en del innlegg som venter på sin tur til å slippe til. Vi ønsker alle en fin høst!

torsdag 7. januar 2010

Julegris med frosne syltelabber

Her blir det bare kaldere og kaldere og det er nærmest uråd å gå ut. Jeg venter i det lengste, noe som ender med at nanden jager meg ut. Jeg får heldigvis komme inn igjen så fort jeg har gjort mine nødvendige ærend. Da er jeg allerede så kald på labbene at jeg ikke aner hvilke bein jeg skal stå på. Kulda har redusert aktivitetsnivået gjennom hele jula, men å bli liggende inne i flere dager er toppen av tålmodighetsprøva. Nå er jeg lei, og nanden har dessuten inndratt deler av min rikelige fôrrasjon.
- Sukk. Nederlag.

Bakgrunnen for dette er naturlig nok at mine labradorformer, til nandens overraskelse, begynte å gå over i noen små julegristendenser. Egentlig var det nok en lettelse å kunne knipe inn litt på fôret, for de siste månedene har en fjorten kilos sekk med veterinærfôr gått unna på knappe fem uker, noe som fort blir kostbart og strengt tatt ikke er helt normalt her i gården.

Nå har den langvarige sprengkulda også tatt varmtvannet på kjøkkenet, til tross for nifyring og vidåpne skapdører. Nå står altså søppelbøtta til fri benyttelse, men nanden har nokså grundig fortalt meg at det ikke betyr at den er til fri nytelse. Ho mener forresten at den ikke inneholder noe særlig spiselig. Det er bare det at embalasjen fra diverse kjøttvarer sprer vidunderlig tiltrekkende duft, som er vanskelig å motstå for en sulten labrador. Jeg har vært flink så langt og har en nokså fornøyd nand som nok er litt ekstra oppmerksom på hva jeg sysler med til enhver tid. Gamlesauen min har forresten fått plass foran ovnen så jeg kan ligge godt og virkelig nyte varmen.

I dag kom postmannen med nytt reiseteppe til meg. Nanden kjøpte et ganske tjukt ett i høst, men det er blitt godvenn med Fatboyen. Egentlig er det litt klumpete for reiseformål, særlig når vi jo gjerne har med gaupamadrassen også, så nå har jeg altså fått et litt tynnere, men det kan fint legges dobbelt og gi plass til en sammenkrølla meg under forelesningene. Eventuelt kan det brettes ut i full størrelse så jeg kan nyte labradorlivet i min fulle lengde der det er plass og jeg ikke ligger i veien for noe eller noen.

På tide å krype tilbake til varmen og tine de frosne syltelabbene mine.

Hilsen julegrisen Ariell

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar