Labradortispa Stifinnerens Ariell ble født på Norges blindeforbunds førerhundskole 20.08.2001. Den vesle bølla har blitt godt voksen dame og ble tatt ut av tjeneste som førerhund våren 2011. Hun er stadig full av livsglede og sprell, til stor fornøyelse for sine tobeinte venner. Dette er den ville og gale Vofs med nysgjerrig snute og propell bak. En herlig, liten hund som smiler med hele seg, og selv som pensjonist fryder seg over å få hjelpe til.

Ariell har fungert som studenthund i nesten sju år, noe som innebærer en del reising, men helt fram til hun ble pensjonert i en alder av ni og et halvt år har hun tatt fatt på sine oppgaver med en iver og arbeidslyst som andre bare kan misunne henne. Det er definitivt ikke uten grunn frøkna har fått klengenavnet "Duracell".

Pensjonisttilværelsen tilbringer Ariell fortrinnsvis hos nandens foreldre, men hun er stadig å finne som celeber gjest på prærien.

Våren 2011 kom Apollo inn i nandens liv som hennes nye firbeinte ledsager. Han er en gul labradorhann som i likhet med Ariell har et utseende som vekker manges oppmerksomhet. Det er ikke få beundrende blikk denne karen møter i løpet av en aktiv arbeidsdag.

Apollo ble født 10. april 2009 og fikk sin førerhundutdannelse ved Lions førerhundskole. Han er en rolig og medgjørlig liten herremann, men samtidig en uttrykksfull hund med mye personlighet. Det er ingen spøk å være utvalgt til og overta Ariell sine arbeidsoppgaver, men den gylne karen ble raskt nandens gullgutt, og høster mye ros for sin gode innsats. Som studenthund er han ett funn da han kan forholde seg i ro lenge av gangen, men ikke så ofte durer i vei inn i drømmeland.

Han går gjerne under kallenavn som "lille pudding" "polkagrisen" og "Smørrbukk," så det kan ikke herske noen som helst tvil om at dette er en virkelig sukkerklump. Han er rett og slett til å spise opp med sine karamell -og fløtefargede sjatteringer, toppet med nydelige ører i lys sjokoladebrunt.


Høsten kommer stormende

Høsten kommer stormende
I slutten av september begynte det brått å bli litt høstlig, og nå er høsten over oss for fullt. Høsten er en fargerik årstid på så mange vis. Bloggen er nå så smått under oppdatering igjen og det ligger en del innlegg som venter på sin tur til å slippe til. Vi ønsker alle en fin høst!

onsdag 7. april 2010

Dyr i drift

Nanden lurer litt på om jeg har tenkt å bli en utfordring for pengebingen hennes igjen, og hvor mange veterinærbesøk vi i år skal få. Jeg er allerede godt i gang og har avlagt dyreklinikken årets tredje visitt. Statistisk sett er det ett besøk mer enn på samme tid i fjor. En time etter at vi satte våre labber hos dyrlegen var nanden 3500 kroner fattigere. Riktignok ga nærmere tusen kroner av dette spiselige resultater som jo er en del av de faste utgiftene.

Dessverre mener nanden at jeg, i NAV sine øyne, snart holder på å gå ut på dato og at det kan bli vanskelig å få refundert flere store veterinærutgifter derfra. Ho trur det neppe vil være papirarbeidet og kranglene verdt.

Jeg harker fortsatt og det som kommer ut bak varierer fra normale faste pølser, til kuruke eller sjokoladeboller i lys saus. Nanden liker det ikke, og ormekuren har heller ikke vært til hjelp, så da var det dags med en ny bytur. Samtidig ville ho ha meg undersøkt skikkelig med tanke på små ekle snyltere, sånn for sikkerhets skyld. Det er tida for det nå, og plutselig har man hatt omgang med noen som ikke veit at de har, og så var resten fort gjort. Det klør riktignok ikke, og strengt tatt har jeg vel aldri klødd så lite som nå. Av og til renner det litt av det øyet som normalt ikke flommer over, og venstre øye som alltid har gjort som det sjøl vil, er virkelig kommet i vårmodus. Det renner i strie strømmer.

Det var altså ikke småtteri vi bombarderte den stakkars dyredoktoren med i dag, og han brukte en hel time på meg. Jeg har vært utsatt for en anelse barbering til fordel for noen bestikkelser, innvollene er bestrålet og frakken undersøkt for tegn på ubudne gjester. Og for å avslutte med begynnelsen, så har også øynene mine blitt grundig inspisert, ja, og så har bestått de øvrige sjekkpunktene i en vanlig undersøkelse av kroppens tilstand.

Jeg virker jo som vanlig uforskamma frisk. Mellom øra er aktivitetsnivået høyt, noe som av og til gir seg utslag i en lite kontrollerbar kropp. Hjerte og lunger høres normalt ut, lymfeknutene er fine, og huden har aldri vært skjønnere. Til og med ører og tenner er i topp form. Hårlaget er litt slitt etter en lang hard vinter med diverse hjelpetiltak, men det får stå for nandens regning.

Det finnes så langt ingen svar på hvorfor jeg går rundt med unormal lekassje foran, diverse rusk i ventilen og mystiske utslipp bak. Inntil videre avventer vi prøvesvarene, så får tida vise hva utfallet blir. Det finnes ingen spor av ekle, kløende snyltere, så det er i alle fall en bekymring mindre. Røntgenbildene viste friske og fine lunger. men skuldrene mine begynner så smått å tynges av alderen. noe nanden visstnok ikke er spesielt overraska over. Hvorvidt det egentlig er noe forandringer i gluggene er uvisst, og om det bare er snakk om en diagnoseendring vites ikke. Nanden er spesielt i tvil om disse pigmentflekkene på hornhinnene for de er det ingen som har nevnt noe om før. På årskontrollen i januar var det heller ingen synlige endringer.

Vel. Nå har vi fått i hus proviant for noen måneders forbruk, kroppen min har gjennomgått en nokså grundig granskning og jeg er kommet vel hjem. Det er tid for øyedråper og middag, hvorav førstnevnte definitivt kunne vært utelatt, gjerne til fordel for dobbel dose av det siste.

Middagshilsen fra Ariell

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar