Labradortispa Stifinnerens Ariell ble født på Norges blindeforbunds førerhundskole 20.08.2001. Den vesle bølla har blitt godt voksen dame og ble tatt ut av tjeneste som førerhund våren 2011. Hun er stadig full av livsglede og sprell, til stor fornøyelse for sine tobeinte venner. Dette er den ville og gale Vofs med nysgjerrig snute og propell bak. En herlig, liten hund som smiler med hele seg, og selv som pensjonist fryder seg over å få hjelpe til.

Ariell har fungert som studenthund i nesten sju år, noe som innebærer en del reising, men helt fram til hun ble pensjonert i en alder av ni og et halvt år har hun tatt fatt på sine oppgaver med en iver og arbeidslyst som andre bare kan misunne henne. Det er definitivt ikke uten grunn frøkna har fått klengenavnet "Duracell".

Pensjonisttilværelsen tilbringer Ariell fortrinnsvis hos nandens foreldre, men hun er stadig å finne som celeber gjest på prærien.

Våren 2011 kom Apollo inn i nandens liv som hennes nye firbeinte ledsager. Han er en gul labradorhann som i likhet med Ariell har et utseende som vekker manges oppmerksomhet. Det er ikke få beundrende blikk denne karen møter i løpet av en aktiv arbeidsdag.

Apollo ble født 10. april 2009 og fikk sin førerhundutdannelse ved Lions førerhundskole. Han er en rolig og medgjørlig liten herremann, men samtidig en uttrykksfull hund med mye personlighet. Det er ingen spøk å være utvalgt til og overta Ariell sine arbeidsoppgaver, men den gylne karen ble raskt nandens gullgutt, og høster mye ros for sin gode innsats. Som studenthund er han ett funn da han kan forholde seg i ro lenge av gangen, men ikke så ofte durer i vei inn i drømmeland.

Han går gjerne under kallenavn som "lille pudding" "polkagrisen" og "Smørrbukk," så det kan ikke herske noen som helst tvil om at dette er en virkelig sukkerklump. Han er rett og slett til å spise opp med sine karamell -og fløtefargede sjatteringer, toppet med nydelige ører i lys sjokoladebrunt.


Høsten kommer stormende

Høsten kommer stormende
I slutten av september begynte det brått å bli litt høstlig, og nå er høsten over oss for fullt. Høsten er en fargerik årstid på så mange vis. Bloggen er nå så smått under oppdatering igjen og det ligger en del innlegg som venter på sin tur til å slippe til. Vi ønsker alle en fin høst!

mandag 12. juli 2010

Sliter hardt for maten



Det finnes etterhvert et utall variasjoner over temaet vanskelig tilgjengelig mat, og nanden benytter alle tenkelige midler for å gi meg utfordringer i matveien. Det er ikke noe problem å få meg til å bruke en drøy time på 40 gram tørrfôr. Det krever bare noen enkle forberedelser. Et mindretall av måltidene serveres fra matskål. De er bare for små smakebiter å regne, og kommer alltid i kombinasjon med minst ett kosttilskudd.

Når jeg en sjelden gang blir tilgodesett med en liten godbit, har jeg et svare strev med å få den ut av en eller annen finurlig duppeditt. Nanden ler rått av mine innbitte forsøk på å innta byttet, og mener en mest sannsynlig må være ekstremutgaven av en labrador for å gidde slite så mye for så lite. Det er visst særdeles god underholdning, og de tobeinte lar seg stadig imponere over den store variasjonen i spisestillinger, og alle mine merksnodige tungeøvelser.

Snakk om å måtte jobbe for føda. Her i gården går slike sysler under begrepet nyttig og naturlig tidsfordriv.

Så mens jeg venter på at det skal bli kveld og kjølig nok for en real seletur, kan jeg jo bruke tida på å lure noen små biter av en kjøttstang ut av et gummibein. En av de større utfordringene da nanden også har brukt tid og krefter på å presse godsakene inn i beinet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar