Labradortispa Stifinnerens Ariell ble født på Norges blindeforbunds førerhundskole 20.08.2001. Den vesle bølla har blitt godt voksen dame og ble tatt ut av tjeneste som førerhund våren 2011. Hun er stadig full av livsglede og sprell, til stor fornøyelse for sine tobeinte venner. Dette er den ville og gale Vofs med nysgjerrig snute og propell bak. En herlig, liten hund som smiler med hele seg, og selv som pensjonist fryder seg over å få hjelpe til.

Ariell har fungert som studenthund i nesten sju år, noe som innebærer en del reising, men helt fram til hun ble pensjonert i en alder av ni og et halvt år har hun tatt fatt på sine oppgaver med en iver og arbeidslyst som andre bare kan misunne henne. Det er definitivt ikke uten grunn frøkna har fått klengenavnet "Duracell".

Pensjonisttilværelsen tilbringer Ariell fortrinnsvis hos nandens foreldre, men hun er stadig å finne som celeber gjest på prærien.

Våren 2011 kom Apollo inn i nandens liv som hennes nye firbeinte ledsager. Han er en gul labradorhann som i likhet med Ariell har et utseende som vekker manges oppmerksomhet. Det er ikke få beundrende blikk denne karen møter i løpet av en aktiv arbeidsdag.

Apollo ble født 10. april 2009 og fikk sin førerhundutdannelse ved Lions førerhundskole. Han er en rolig og medgjørlig liten herremann, men samtidig en uttrykksfull hund med mye personlighet. Det er ingen spøk å være utvalgt til og overta Ariell sine arbeidsoppgaver, men den gylne karen ble raskt nandens gullgutt, og høster mye ros for sin gode innsats. Som studenthund er han ett funn da han kan forholde seg i ro lenge av gangen, men ikke så ofte durer i vei inn i drømmeland.

Han går gjerne under kallenavn som "lille pudding" "polkagrisen" og "Smørrbukk," så det kan ikke herske noen som helst tvil om at dette er en virkelig sukkerklump. Han er rett og slett til å spise opp med sine karamell -og fløtefargede sjatteringer, toppet med nydelige ører i lys sjokoladebrunt.


Høsten kommer stormende

Høsten kommer stormende
I slutten av september begynte det brått å bli litt høstlig, og nå er høsten over oss for fullt. Høsten er en fargerik årstid på så mange vis. Bloggen er nå så smått under oppdatering igjen og det ligger en del innlegg som venter på sin tur til å slippe til. Vi ønsker alle en fin høst!

fredag 1. oktober 2010

Godt å være hjemme

Da er vi hjemme igjen etter noen fine dager i Hurdal. Jeg har fått være med på dagtid da nanden finner det tryggest med min bistand i folkekaoset. nå er ho av den stillferdige typen, og blir heller stående bakerst i flokken en å ta sjansen på å bane seg vei. Midt inni ei sånn mølje har ho inegnting å gjøre, og unngår det så godt det er mulig.

Vi har prøvd så godt vi kan å finne alternative lufte -og turmuligheter i byggekaoset. Jeg har en nand som i likhet med meg trives godt med trær på alle kanter, og er opptatt av at vi skal få rørt oss litt i dagens løp. Ryggen hennes vantrives voldsomt med alt stolarbeidet og krever gjengjeld for all mishandlinga. Jeg har også besøkt den nye luftegården, men den imponerte meg ikke stort, så det blei med den ene gangen. Om kveldene har jeg fått være på rommet. Det har heldigvis ikke blitt så seine kvelder for nanden heller, og den ene tilbrakte vi uti bushen og i hundedusjen. Nå hører det også med til historien at jeg tok meg visse friheter som medførte litt ekstraarbeid for min tobeinte, men det så ikke ut til at ho tok det særlig tungt.

Iritasjonen og oppgittheten over at et av Norges blindeforbunds egne sentre er så lite hundevennlig, tok nanden med storm denne gangen. Det er etterhvert blitt en lang rekke ugreie opplevelser som ho mener er ganske unødvendig og i stor grad skyldes manglende evne til å finne levelige løsninger..

Veldig godt å ha kommet hjem til sin faste plass og gode utendørs fasiliteter, samt mulighet til å henge rundt nanden min døgnstøtt.

Småklengete hilsne fra Ariell

2 kommentarer:

  1. Hva går de ugreie opplevelsene på da? Det er jo dumt at senteret skal være så lite hundevennlig når de liksom skal drive samtrening der osv da... Hvordan er den nye luftegården og hvor ligger den? Samme sted som før? Du får unnskylde om du synes jeg er for nesevis. Du kan evt sende meg en privat mail.

    SvarSlett
  2. Nanden er særdeles lite fornøyd med at vi firbeinte henvises til å oppbevares som bagasje i påvente av ledig rom ved ankomst, og ved utsjekking flere timer før avreise. Dette gjentar seg stadig, og det kan ofte være snakk om et titalls hunder som skal plasseres i samme rom uten tilsyn og tilstrekkelig mulighet for sikring. Bur ville vanligvis vært minstekravet i slike situasjoner. I spisesalen er ikke vi firbeinte velkomne, slik har det vært i årevis, og slik vil det fortsatt bli etter nyåpning neste høst. Det byr på ganske mange praktiske utfordringer på et stort senter med mye trafikk, lange avstander og tett program.

    Det var heller ingen god opplevelse for nanden min å vite at jeg lå innesperra i andre enden av senteret da brannalarmen gikk under en lunsj ved vårt forrige opphold. Sørfløya er dessuten lite tilgjengelig fra utsida på grunn av byggevirksomheten, og det blei ikke gitt skikkelig informasjon om hvor alarmen var blitt utløst. Heldigvis brant det ikke, men det tok litt tid før de tobeinte fikk gå inn igjen. Det viste seg også å være ganske vanskelig å slå av alarmen. Jeg likte ikke alarmlevenet noe særlig. Det er ikke ofte jeg sier i fra, men nanden hørte både meg og ett par andre hunder klage høylytt da ho seint om sider kom for å hente meg. Min begeistring for å være igjen aleine på rommet er ikke akkurat blitt større etter hendelsen.

    Nå er ikke manglende hensyn til oss firbeinte noe nytt, men det blir ikke mindre frustrerende med tida heller.

    Det bygges der den gamle luftegården var. Den nye ligger på sørsida av senteret, Noen meter nedi bakken mot Hurdalsjøen går en veistubb (til venstre når en går fra senteret) opp til noe rakkel av en port hvor det er meninga at vi skal slippes på innsida. Luftegården er blitt mye større enn den gamle (2 mål), men bærer sterkt preg av provisoriske løsninger og imponerer ikke stort. Jeg likte meg ikke der, men så er jeg også generelt skeptisk til luftegårder.

    SvarSlett