Labradortispa Stifinnerens Ariell ble født på Norges blindeforbunds førerhundskole 20.08.2001. Den vesle bølla har blitt godt voksen dame og ble tatt ut av tjeneste som førerhund våren 2011. Hun er stadig full av livsglede og sprell, til stor fornøyelse for sine tobeinte venner. Dette er den ville og gale Vofs med nysgjerrig snute og propell bak. En herlig, liten hund som smiler med hele seg, og selv som pensjonist fryder seg over å få hjelpe til.

Ariell har fungert som studenthund i nesten sju år, noe som innebærer en del reising, men helt fram til hun ble pensjonert i en alder av ni og et halvt år har hun tatt fatt på sine oppgaver med en iver og arbeidslyst som andre bare kan misunne henne. Det er definitivt ikke uten grunn frøkna har fått klengenavnet "Duracell".

Pensjonisttilværelsen tilbringer Ariell fortrinnsvis hos nandens foreldre, men hun er stadig å finne som celeber gjest på prærien.

Våren 2011 kom Apollo inn i nandens liv som hennes nye firbeinte ledsager. Han er en gul labradorhann som i likhet med Ariell har et utseende som vekker manges oppmerksomhet. Det er ikke få beundrende blikk denne karen møter i løpet av en aktiv arbeidsdag.

Apollo ble født 10. april 2009 og fikk sin førerhundutdannelse ved Lions førerhundskole. Han er en rolig og medgjørlig liten herremann, men samtidig en uttrykksfull hund med mye personlighet. Det er ingen spøk å være utvalgt til og overta Ariell sine arbeidsoppgaver, men den gylne karen ble raskt nandens gullgutt, og høster mye ros for sin gode innsats. Som studenthund er han ett funn da han kan forholde seg i ro lenge av gangen, men ikke så ofte durer i vei inn i drømmeland.

Han går gjerne under kallenavn som "lille pudding" "polkagrisen" og "Smørrbukk," så det kan ikke herske noen som helst tvil om at dette er en virkelig sukkerklump. Han er rett og slett til å spise opp med sine karamell -og fløtefargede sjatteringer, toppet med nydelige ører i lys sjokoladebrunt.


Høsten kommer stormende

Høsten kommer stormende
I slutten av september begynte det brått å bli litt høstlig, og nå er høsten over oss for fullt. Høsten er en fargerik årstid på så mange vis. Bloggen er nå så smått under oppdatering igjen og det ligger en del innlegg som venter på sin tur til å slippe til. Vi ønsker alle en fin høst!

onsdag 19. januar 2011

Redningsaksjon og opprydningsarbeid fullført

Før jul blei det gjort en skummel oppdagelse her på prærien. Kjøkkenskapet trua nemlig med å komme ned fra veggen. Nanden tømte det for alt skapfyll, men med stor forsiktighet, nøye planlegging av hensyn til likevekt, og med hjertet i halsen. Det var vel omtrent det siste ho fikk gjort før kroppen henees begynte å protestere så vilt at legen beordra den innlagt på sjukehus.

Skapet har kun vært spikra fast, så i romjula blei det skrudd på plass. Den kranglete nanderyggen gjør det vanskelig for henne å få vaska ut av skapet fordi ho må klatre for å rekke opp til de øverste hyllene. I går fikk vi vaske- og ryddehjelp av nandemodern, etter at nanden i flere uker forgjeves har håpa på såpass bedring at ho kunne greie det sjøl. Nå har alle husets bord og benker vært fulle av kjøkkentøy i ukevis, men endelig er det ryddig her igjen og vi kan forhåpentligvis leve trygt nå, uten å risikere at et fullt skap plutselig kommer deisende. Jeg har forresten også deltatt i ryddekomiteen. I morges fant nemlig en noe trøtt og uggen nand meg i ferd med å rydde badet vårt.

i dag kom jammen en omsorgsfull mor tilbake enda en gang under påskudd av at ho trengte frisk luft og ville løe opp igjen veden som av noen mystisk årsak raste ned i nyttårshelga. Den har vært pent forvart og godt stabla i skjulet, og det har aldri vært antydning til noen rasfare der. Ho tok nå hintet og skjønte i alle fall at det var på høy tid å stå opp.

Hva nanden har lært av alt dette vites ikke, men en ting har ho for alvor innsett.
"What goes up must come down."

Ryddig hilsen fra Ariell

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar