Labradortispa Stifinnerens Ariell ble født på Norges blindeforbunds førerhundskole 20.08.2001. Den vesle bølla har blitt godt voksen dame og ble tatt ut av tjeneste som førerhund våren 2011. Hun er stadig full av livsglede og sprell, til stor fornøyelse for sine tobeinte venner. Dette er den ville og gale Vofs med nysgjerrig snute og propell bak. En herlig, liten hund som smiler med hele seg, og selv som pensjonist fryder seg over å få hjelpe til.

Ariell har fungert som studenthund i nesten sju år, noe som innebærer en del reising, men helt fram til hun ble pensjonert i en alder av ni og et halvt år har hun tatt fatt på sine oppgaver med en iver og arbeidslyst som andre bare kan misunne henne. Det er definitivt ikke uten grunn frøkna har fått klengenavnet "Duracell".

Pensjonisttilværelsen tilbringer Ariell fortrinnsvis hos nandens foreldre, men hun er stadig å finne som celeber gjest på prærien.

Våren 2011 kom Apollo inn i nandens liv som hennes nye firbeinte ledsager. Han er en gul labradorhann som i likhet med Ariell har et utseende som vekker manges oppmerksomhet. Det er ikke få beundrende blikk denne karen møter i løpet av en aktiv arbeidsdag.

Apollo ble født 10. april 2009 og fikk sin førerhundutdannelse ved Lions førerhundskole. Han er en rolig og medgjørlig liten herremann, men samtidig en uttrykksfull hund med mye personlighet. Det er ingen spøk å være utvalgt til og overta Ariell sine arbeidsoppgaver, men den gylne karen ble raskt nandens gullgutt, og høster mye ros for sin gode innsats. Som studenthund er han ett funn da han kan forholde seg i ro lenge av gangen, men ikke så ofte durer i vei inn i drømmeland.

Han går gjerne under kallenavn som "lille pudding" "polkagrisen" og "Smørrbukk," så det kan ikke herske noen som helst tvil om at dette er en virkelig sukkerklump. Han er rett og slett til å spise opp med sine karamell -og fløtefargede sjatteringer, toppet med nydelige ører i lys sjokoladebrunt.


Høsten kommer stormende

Høsten kommer stormende
I slutten av september begynte det brått å bli litt høstlig, og nå er høsten over oss for fullt. Høsten er en fargerik årstid på så mange vis. Bloggen er nå så smått under oppdatering igjen og det ligger en del innlegg som venter på sin tur til å slippe til. Vi ønsker alle en fin høst!

onsdag 2. februar 2011

Stalltips for vintertørr hud



Jeg og nanden konkurrerer om hvem som har tørrest hud om dagen. Nandens hender ser fullstendig ødelagte ut og pleier bli sånn om vinteren, men blir heller ikke bedre av at utvalget i tilstrekkelig milde håndsåper stadig minker. Nandelanken har dermed stadig vært veldig røde og såre i vinter, men diverse håndkremer, aloe vera og andre vidundermidler har ikke hatt veldig overbevisende virkning. For noen dager tilbake gjenopptok ho håndvask med lærsåpe da ho nokså bestemt mener at hendene hennes eå mer presentable ut den gang ho holdt på mye med lærstell.

Labbene mine står i fare for å bli utsatt for samme behandling som nandelankene. Mesteparten av de ødelagte hudcellene har Humilacen tatt, men huden har fortsatt problemer med å vinne tilbake fuktighetsbalansen. Denne salsåpa er noe klabb, men tørker i alle fall ikke ut huden. Den er basert på naturlige fettstoffer og gir fuktighet uten å virke irriterende. Vel, det var dagens såpereklame :)

Hagens hovsmurning lovprises nå i store ord og vendinger her i gården da nanden har fått det for seg at den funker like bra til labber som til høver. I morges kom ho nemlig i skade for å grave litt djupt i ei striglekasse, og der, helt nederst, fant ho den. Burken var så og si skrapa for innhold, men besatt av tanken på å prøve den greide ho tyne den til en anelse testsmøring. Morten (Heste)Hagens elefantastiske hovsmurning er basert på revefett, tjære og bivoks. Revefettet likner mye på hudens egne fettstoffer, trekker godt inn og gir mye fuktighet. Tjære holder huden mjuk, mens bivoksen virker som forsegling slik at fettet holdes i huden, men tetter ikke porene i slik grad at huden hindres i å gi slipp på overskuddsvæske.

Guffa stinker ræv... noe nanden mener har visse fordeler da det gjør den så uspiselig at jeg holder tunga unna. Godt jeg ikke er så mye på farten om dagen for stanken fra hestehagen er langt i fra like behagelig som duftene fra rosehagen. Et større problem er at nanden ikke har umiddelbar tilgang på mer av klineriet og er usikker på om ho kan skaffe til veie noe innen rimelig tid. Dessuten trenger vi egentlig ikke kilovis for periodisk vedlikehold av mine labber, men nanden finner jo stadig nye bruksområder for ting så det kan nok plutselig hende den går unna. Skraphandlerbuas lærsmurning/Fagerjordens FoxWax vurderes sterkt da ingrediensene er nokså identiske og de kommer i mye mindre forpakninger. Det spørs bare om de er sammensatt slik at de gjør samme nytten. FoxWaxen har vært nandens venn til gammelt lær så den er ho kjent med, men det ser ut til at den ikke er lett å få tak i lenger. Vel, vo får se, men jeg skal ikke føle meg for trygg på annet enn at det kan bli mye illeluktende labber en stund framover.

Nei, nå får jeg ta med meg nanden en tur ut på isdans. Jeg har jo vist mine kunster flere ganger i dag mens ho bare har stått i døra og vært heiagjeng. Pingla er redd for å gå ut nå fordi det stive ganglaget på uttrygt underlag er et mareritt for ryggen. Ho kan jo ikke bure seg inne til det blir bart, så det er på tide å lure henne over dørstokken nå.

Holkete onsdagshilsen fra Ariell

2 kommentarer:

  1. Indie (førerhund)torsdag, 03 februar, 2011

    Jamen Ariell da.. Det er jo skumle greier med all den isen, klart mamsen din må ta det litt forsiktig. Var selv å testet isen i parken nå i dag og det var så glatt, at de tobente var redd jeg skulle falle på magen -men jeg danset jo bare av glede! :P Selv sto de helt stille i et hjørne, kansje like greit også for det hadde ikke vært godt å slå baken der, som han sa.. :O)

    SvarSlett
  2. Hei Indie :)

    Koselig å høre fra deg igjen!

    Så flott at du har fått lufte deg i parken til tross for det glatte føret. Heldighund! Den isskrekken til de tobeinte er forunderlige greier. Vel, helt trygt er det jo ikke på glatta, men som gammel ringrev har jeg lært at det meste her i livet innebærer en viss risiko, og at det helst går bra :) Det verste er at dette møkkaføret er så hardt for labbene, så du må nå endelig stelle pent med dem.

    Alternativet til å ta nanden med ut er at jeg blir superrastløs og holder henne våken mesteparten av natta, noe ho liker veldig dårlig. Iherdige inneaktiviseringsforsøk er ikke nok, så innimellom må ho nok bare sette ut piggene på krykkene sine og stavre i vei på holka så godt ho kan. De piggene gjør egentlig susen, så det kan da ikke være så ille. Dessuten synes jeg det er en liten pris å betale for å berge husfreden :)

    Ønsker deg og mansen din en fredelig natt.

    SvarSlett