Labradortispa Stifinnerens Ariell ble født på Norges blindeforbunds førerhundskole 20.08.2001. Den vesle bølla har blitt godt voksen dame og ble tatt ut av tjeneste som førerhund våren 2011. Hun er stadig full av livsglede og sprell, til stor fornøyelse for sine tobeinte venner. Dette er den ville og gale Vofs med nysgjerrig snute og propell bak. En herlig, liten hund som smiler med hele seg, og selv som pensjonist fryder seg over å få hjelpe til.

Ariell har fungert som studenthund i nesten sju år, noe som innebærer en del reising, men helt fram til hun ble pensjonert i en alder av ni og et halvt år har hun tatt fatt på sine oppgaver med en iver og arbeidslyst som andre bare kan misunne henne. Det er definitivt ikke uten grunn frøkna har fått klengenavnet "Duracell".

Pensjonisttilværelsen tilbringer Ariell fortrinnsvis hos nandens foreldre, men hun er stadig å finne som celeber gjest på prærien.

Våren 2011 kom Apollo inn i nandens liv som hennes nye firbeinte ledsager. Han er en gul labradorhann som i likhet med Ariell har et utseende som vekker manges oppmerksomhet. Det er ikke få beundrende blikk denne karen møter i løpet av en aktiv arbeidsdag.

Apollo ble født 10. april 2009 og fikk sin førerhundutdannelse ved Lions førerhundskole. Han er en rolig og medgjørlig liten herremann, men samtidig en uttrykksfull hund med mye personlighet. Det er ingen spøk å være utvalgt til og overta Ariell sine arbeidsoppgaver, men den gylne karen ble raskt nandens gullgutt, og høster mye ros for sin gode innsats. Som studenthund er han ett funn da han kan forholde seg i ro lenge av gangen, men ikke så ofte durer i vei inn i drømmeland.

Han går gjerne under kallenavn som "lille pudding" "polkagrisen" og "Smørrbukk," så det kan ikke herske noen som helst tvil om at dette er en virkelig sukkerklump. Han er rett og slett til å spise opp med sine karamell -og fløtefargede sjatteringer, toppet med nydelige ører i lys sjokoladebrunt.


Høsten kommer stormende

Høsten kommer stormende
I slutten av september begynte det brått å bli litt høstlig, og nå er høsten over oss for fullt. Høsten er en fargerik årstid på så mange vis. Bloggen er nå så smått under oppdatering igjen og det ligger en del innlegg som venter på sin tur til å slippe til. Vi ønsker alle en fin høst!

torsdag 1. april 2010

Ruskopp-dag

På tide å heise flagget for en matglad labrador, for dette er virkelig min flaggdag! Nanden har rydda i grønnsaksskuffen, noe jeg skal få nyte godt av framover. Ho blei spesielt fornøyd med den grønne, fine mosen av spinat, brokkoli og blomkål. Den skal visst være reine medisinen for slike vanskelige kropper som meg. Potet -og gulrotmos smaksatt med rosmarin er heller ikke å forakte. Den har jeg fått prøvesmake, og sier ikke neitakk til litt mer.

Ellers har vi nå mildt, stille og solfritt påskevær. For oss er dette ypperlig, men det passert nok ikke alle påsketuristene like bra. Det fryder nok nanden litt, med tanke på alle skifarerne som jo trekker til fjells i flokk og følge for å nyte sola og utsikten. Ho sier at de tross alt ikke har fått det verste været, og at de neppe fortjener noe bedre enn dette, når de rømmer hjemmefra. Kriminelt festlig, og med fare for både krangler og skillsmisser. Det finnes sannsynligvis en del som like gjerne kunne tatt med skilsmissepapirer i stedet for skismøring til fjells denne påska. Og hva skulle de vel gjort uten påskeåpne butikker, slik at en av partene kan unnskylde seg med behov for en langtur til butikken langt nedi dalen. Det kunne nok blitt katastrofalt. Så kanskje påskeåpne butikker i det minste bidrar til at praktiseringen påskekrim blir noe redusert og at den største dramatikken heller overlates til de som er gode på å skrive om slikt. Alt dette og mere til har altså nanden tenkt høyt i mitt nærvær, mens jeg har lagt en trøstende labb på kneet hennes og sagt at det helst går bra, og at vi to i alle fall skal holde ut påska i lag.

Ferdsel i butikker med horder av påsketurister er nesten verdt et eget kapittel. En må virkelig være blid og opplagt om en skal greie å fullføre den ekstremt tøffe handlerunden med akseptabelt resultat. Nanden er glad jeg er god på å finne igjen handlevogna vår, for den må stå på post, mens vi lister oss avgårde for å finne saker og ting, og prøver å snirkle oss fram i en overfylt butikk med hyller, kasser, esker, podier, handlevogner, og sist, men ikke minst, en bråte tussete mennesker som ikke kan komme seg fort nok til fjells. De albuer seg vei og bruker handlevogna for å dytte på i køen som starter ved inngnangen. De går over lik for å karre til seg den siste pølsepakka, det rette påskeegget og de beste appelsinene. Når de så nærmer seg mål og er kommet til kassa, finner de ut at de har glemt papir i metervis eller engangsgrill, og må gjøre helomvending for å trave gjennom hele butikken før de kan apportere det glemte ved start. Så er det bare å bane seg vei tilbake til mål og den virkelige nedturen. Da er det godt å ha plastkort, så tusenlappene de må ut med ikke blir så godt synlige. For i kassa på Kiwi nytter det nemlig ikke å prute. Heldigvis!

- Puh... På tide å trekke pusten.
Dette er altså det tobeinte kaller ferie. og nanden mener vi har levd mer enn nok av urbant liv i det siste og trenger en avstressende ferie som kan gi både kropp og sjel rom for rekreasjon. Derfor holder vi oss hjemme og prøver så godt det lar seg gjøre å unngå ferdsel på ugunstige steder og tidspunkter hvor de tobeintes ekstreme flokkliv lett kan ende i det totale kaos, der konkurranse -og jaktinstinkt tar fullstendig overhånd.

Påsken er definitivt ingen spøk her i fjellheimen, og snart kommer påskeendene kvekkende inn på tunet. Vi har i alle fall registrert at de er i anmrsj, så nå er det på tide at andedammen på tunet tar form og gjør plass for litt fugleliv.

Påskegal hilsen fra Ariell

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar