Labradortispa Stifinnerens Ariell ble født på Norges blindeforbunds førerhundskole 20.08.2001. Den vesle bølla har blitt godt voksen dame og ble tatt ut av tjeneste som førerhund våren 2011. Hun er stadig full av livsglede og sprell, til stor fornøyelse for sine tobeinte venner. Dette er den ville og gale Vofs med nysgjerrig snute og propell bak. En herlig, liten hund som smiler med hele seg, og selv som pensjonist fryder seg over å få hjelpe til.

Ariell har fungert som studenthund i nesten sju år, noe som innebærer en del reising, men helt fram til hun ble pensjonert i en alder av ni og et halvt år har hun tatt fatt på sine oppgaver med en iver og arbeidslyst som andre bare kan misunne henne. Det er definitivt ikke uten grunn frøkna har fått klengenavnet "Duracell".

Pensjonisttilværelsen tilbringer Ariell fortrinnsvis hos nandens foreldre, men hun er stadig å finne som celeber gjest på prærien.

Våren 2011 kom Apollo inn i nandens liv som hennes nye firbeinte ledsager. Han er en gul labradorhann som i likhet med Ariell har et utseende som vekker manges oppmerksomhet. Det er ikke få beundrende blikk denne karen møter i løpet av en aktiv arbeidsdag.

Apollo ble født 10. april 2009 og fikk sin førerhundutdannelse ved Lions førerhundskole. Han er en rolig og medgjørlig liten herremann, men samtidig en uttrykksfull hund med mye personlighet. Det er ingen spøk å være utvalgt til og overta Ariell sine arbeidsoppgaver, men den gylne karen ble raskt nandens gullgutt, og høster mye ros for sin gode innsats. Som studenthund er han ett funn da han kan forholde seg i ro lenge av gangen, men ikke så ofte durer i vei inn i drømmeland.

Han går gjerne under kallenavn som "lille pudding" "polkagrisen" og "Smørrbukk," så det kan ikke herske noen som helst tvil om at dette er en virkelig sukkerklump. Han er rett og slett til å spise opp med sine karamell -og fløtefargede sjatteringer, toppet med nydelige ører i lys sjokoladebrunt.


Høsten kommer stormende

Høsten kommer stormende
I slutten av september begynte det brått å bli litt høstlig, og nå er høsten over oss for fullt. Høsten er en fargerik årstid på så mange vis. Bloggen er nå så smått under oppdatering igjen og det ligger en del innlegg som venter på sin tur til å slippe til. Vi ønsker alle en fin høst!

lørdag 8. januar 2011

Nanden i sakte marsj

Da har vi hatt vår første prærienatt på drøyt to uker. Det var deilig det. Vi har ikke lidd noen nød hos nandemodern og nandefadern, men hjemme er nå engang best. Det går jo ikke så fort med nanden, men det tusler da.

Med krykker er nanden nå i ferd med å øke tempoet betraktelig. Fra stabbing og vingling begynner det nå å gå litt mer i retning framover. Det likner så smått på noe som kan kalles sakte marsj. Ho vurderer sterkt å konvertere til gåstaver, men trenger nok egentlig krykkene for å avlsate ryggen og kompensere for manglende kontroll over venstrelabben sin. Ellers er nanden stort sett fornøyd så lenge ho har nok smertestillende innabords. Magen er blitt bedre og ho har begynt å få tilbake matlysten også. At næringsvett er viktig kan jeg skrive under på.

Nanden har nevnt noe om sliping av klør, og klipping av diverse tjafs, men vi får nå se hvor langt formen hennes holder. Godt vi har trimmebordet vårt nå, ellers ville den kranglevorne kroppen hennes gitt henne store problemer med å stelle meg.

Værgudene har igjen gitt oss vinteren i gave med en utetemp på sju blå. Englene arbeider hardt med å riste dynene sine så dunet daler ned til oss. Bedre kan det ikke bli, og jeg benytter anledningen til noen ekstra tunsprell. Får vi litt brøytehjelp skal jeg ta med nanden på tur til postkassa igjen også. Det skal ikke mye nysnø til før det blir vanskelig for henne å gå. Ett par centimeter er nok ti å by på betydelige utfordringer.

Frydefull vinterhilsen fra Ariell

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar